digitalist.punt.nl
Vervolg 50 plusbeurs

Vervolg 50 plusbeurs

 

  

Na de koffie met gratis appeltaart, waar we wel erg lang op moesten wachten, er stond een grote stoet voor ons…..

In die tijd had ik de koffiebonen wel zelf kunnen plukken, branden, malen en zetten, maar….

Het was lekker !

We kwamen later in een hal waar ze fauteuils en sta-opstoelen demonstreerden, daar kon je elektrisch en volautomatisch rechtop uit je stoel gezet worden.

Leuk om te zien hoe sommige bejaarden, die zelf de knoppen mochten bedienen pret hadden als ze op een knop drukten en niet wisten wat er gebeurden. Bijna ging het fout met een mevrouw , daar kwam haar wandelstok klem tussen de vloer en de stoel. De stoel helden erg scheef en het oudje dreigden er uit te tuimelen, gelukkig was er een ander pienter oudje die de stok met een ferme trap wegschopten, met een smak kwam de stoel weer op zijn vier poten terecht.

De meeste relexstoelen waren bezet en op verschillende plaatsen zag ik leeftijdgenoten , met de handen in hun schoot en het hoofd op hun borst, een middagslaapje doen.

De demonstrant was er trots op en vertelde dat het een bewijs was van comfort.

De afdeling  “medisch” was ook leuk, hier hebben wij onze bloeddruk laten meten en onze reactie snelheid. Ik deed een test waarmee ze konden zien of ik nog wel helemaal lekker was van boven.

Mijn omgeving twijfelt daar al jaren aan omdat ik ze daar natuurlijk ook de nodige aanleiding toe geef.

Er werd mij een velletje papier voor gehouden met gekleurde blokjes, door de kleuren heen stonden, in het zwart, andere kleuren geschreven, dus door een groen blokje stond b.v. rood en door een geel blokje blauw enz. enz. .

Nu vroegen ze mij de kleuren vlug achter elkaar op te noemen van de blokjes, dat ging wel aardig goed, maar toen vroegen de onderzoekers of ik de geschreven tekst die door de kleuren geschreven stond op te noemen, dat ging ook nog.

Er kwam weer een nieuw blaadje voor mijn neus daarvan vroegen ze mij het om en om op te noemen, dus van het eerste blokje de kleur en van de tweede wat er door geschreven stond.

Ik haperde herhaaldelijk en de conclusie was dan ook dat ik van boven niet helemaal goed spoorden.

Ik voel me er wel bij !

Maar……

We hebben onze halsslagader aan de binnenkant laten bekijken, op een driesprong van aderen is daar de plek waar het nog al eens dichtslibt, met het gevolg een beroerte of een herseninfarct.

Er werd ons gevraagd op een bed plaats te nemen met ons hoofd naast een helse machine waar een vrouw in het wit achter een monitor plaats nam.

Mijn hals werd blootgelegd en met een apparaatje, waar ze eerst wat gel opdeed, streek ze over mijn halsslagader en zo kon zij, en talloze omstanders met haar, zien,  wat voor onheil er in de toekomst wellicht boven mijn hoofd hangt.

Zelf kon ik niet op de monitor kijken ik zag alleen de grote ogen van veel omstanders, sommige sloegen een hand voor hun mond en andere fluisterde zachtjes met hun naasten.

Het zweet brak me uit en de verpleegster vroeg dan ook of ik niet zo lekker was.

Dat had ik juist in de kleurtjes test laten nakijken.

Afijn, onze uitslag was goed, een hele opluchting voor mij, ik zag de toekomst al in een rolstoel voor me.

Alhoewel, pal naast dit gebeuren is een afdeling waar mooie rolstoelen ten toongesteld werden, al of niet met een motortje. We hebben nog een proefrondje gereden in een scootmobiel, even proeven voor als het zover is.

Het was leuk op de beurs, maar wij hoeven er niet meer heen.

Reacties

Paula op 03-10-2012 01:02
Dat dacht ik dus drie jaar geleden ook ,,tegen de tijd dat we deze hulpmiddelen nodig hebben informeren we ons wel
 
Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl